Οι Kόσμοι του Kay

Aρμπόν

Στον κόσμο της Aρμπόν λάμπουν δύο φεγγάρια στον ουρανό, παρόλα αυτά αποτελεί έναν ξεχωριστό κόσμο από αυτόν της Xερσονήσου. Όπως και αυτός, βέβαια, είναι κομμάτι ενός μεγαλύτερου, ανώνυμου κόσμου, ο οποίος απλώς υποδηλώνεται.

Ο κόσμος της Αρμπόν αποτελείται από έξι χώρες: τη βόρεια Γκέτζλαντ, την ανατολική Πορτέσα, τη δυτική Αριμόντα και τη βορειοδυτική Βαλέντσα. Αυτές οι τέσσερις περικλείουν τον άξονα των άλλων δύο, της Γκορώ και της Αρμπόν.

Αν η Tigana απηχούσε τη μεσαιωνική/ αναγεννησιακή Ιταλία, η Aρμπόν είναι σίγουρα μια μυθοπλαστική έκφανση της Γαλλίας, με τις δύο αντίπαλες περιοχές να αποτελούν τους δύο κόσμους που εσωκλείει αυτή η χώρα και εποχή. Στον (μεσογειακό σχεδόν) Νότο έχουμε την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της μουσικής και των τεχνών. Αντίθετα στον Βορρά, με τις διαρκείς επιδρομές δυτικών και ανατολικών εχθρών, αναπτύσσεται η σκληρότητα, η πολεμική ικανότητα αλλά και το ιπποτικό ιδεώδες της προστασίας των αδύναμων.

Oι χώρες και οι μεταξύ τους (πολεμικές και εμπορικές) σχέσεις αντικατοπτρίζουν την περίοδο η οποία αποτελεί τη βάση και την έμπνευση του Kay. H Γκέτζλαντ είναι η Γερμανία, η Αριμόντα η Ισπανία, η Βαλένσα η Βρετανία και η διαμελισμένη σε δουκάτα και εμπορικές οικογένειες Πορτέσα η Ιταλία.

Η γαλλική γλώσσα και κουλτούρα (πιο συγκεκριμένα του νότιου τμήματός της, της Προβηγκίας) είναι αναμφίβολα και η βασική επιρροή της ονοματολογίας του κόσμου αυτού, με ονόματα όπως η Γκορώ να είναι βέβαιη απόδειξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.