Βιβλιογραφία

Το Υφαντό της Φιόναβαρ

«Το μοναδικό έργο φαντασίας που μπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» ήταν ο χαρακτηρισμός του Ιnterzone για Το Υφαντό της Φιόναβαρ. Διαβάζοντας την τριλογία ακόμα και σήμερα, σαράντα σχεδόν χρόνια από την πρώτη της κυκλοφορία, καταλαβαίνει κανείς γιατί.

Το πρώτο βιβλίο, Το Δέντρο του Καλοκαιριού, εκδόθηκε το 1984, ενώ το δεύτερο και το τρίτο, Η Περιπλανώμενη Φλόγα και Ο Πιο Σκοτεινός Δρόμος, το 1986.

Όλα μαζί συνθέτουν μια ζωντανή ιστορία high fantasy, η οποία, όπως ανέφερε και ο Kay, είχε ως βασικό στόχο «να δείξει ότι το είδος είναι αρκετά βαθύ και ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς πρωτότυπους τρόπους. Δε χρειάζεται να είναι απλώς μια φτηνή απομίμηση του Τolkien.»

H τριλογία του Υφαντού ακολουθεί πέντε νεαρούς από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο, οι οποίοι μεταφέρονται στη Φιόναβαρ, τον Πρώτο από τους κόσμους,

από το μάγο Λόρεν Ασημόχλαινο, φαινομενικά για να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα πενήντα χρόνια της βασιλείας του Άιλελ, του Μεγάλου Βασιλέα της Μπρενίν. Ο πραγματικός, όμως, λόγος είναι για να αντιταχθούν στον Ράκοθ Μάουγκριμ, τον Ξηλωτή του Υφαντού, το Κακό που απειλεί ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα από τις (επικές) πράξεις, αλλά το κυριότερο, τις ανθρώπινες επιλογές τους, οι Πέντε αναλαμβάνουν ρόλους που δεν είχαν φανταστεί ποτέ στη μάχη μεταξύ Φωτός και Σκότους.

Σύμφωνα με το Fantasy Review: «Το Υφαντό της Φιόναβαρ θα διαβάζεται ξανά και ξανά για πολλά χρόνια ακόμη» και σίγουρα έχει δίκιο!

Αποκτήστε το Το Δέντρο του Καλοκαιριού εδώ 

Αποκτήστε το Η Περιπλανώμενη Φλόγα εδώ

Αποκτήστε το Ο Πιο Σκοτεινός Δρόμος εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.