Βιβλιογραφία

Κάποτε Ένα Φως

Τo νέο μυθιστόρημα του Guy Gavriel Kay εμβαθύνει στον κόσμο του Τζαντ, στις θρησκευτικές έριδες και στη βαθιά ανθρωπιά του. Εστιάζει σε αλληλοδιαπλεκόμενες ιστορίες προσώπων, που αλλάζουν την ήδη εύθραυστη ισορροπία μεταξύ μιας Δύσης που αρχίζει να ακμάζει και του ξακουστού Σαράντιου, της αυτοκρατορίας που καταρρέει.

Ένας άντρας παρατηρεί από την κάμαρά του τα σκοτεινά κανάλια μιας παραθαλάσσιας πόλης. Κοιτάζει πίσω στα χρόνια της νιότης του, στους ανθρώπους που καθόρισαν τη ζωή του.

Η ευφυΐα του Ντάνιο Τσέρα του εξασφάλισε μια θέση σε μια φημισμένη σχολή, αν και δεν ήταν παρά ο γιος ενός ράφτη. Ύστερα, τον έστειλαν να υπηρετήσει στην αυλή ενός κόμη – όπου δεν άργησε να ανακαλύψει γιατί τον αποκαλούσαν Το Τέρας.

Η μοίρα του Ντάνιο άλλαξε τη στιγμή που συνειδητοποίησε πως εκείνη που έβλεπε να εισέρχεται στα διαμερίσματα του Κόμη εκείνο το φθινοπωριάτικο βράδυ ήταν η Άντρια Ρίπολι – και ήταν έτοιμη για φόνο. Γεννημένη στους κόλπους της εξουσίας, η Άντρια απέρριψε μια ζωή γεμάτη ανέσεις για μια ζωή γεμάτη κινδύνους – μια ελεύθερη ζωή. Έτσι διασταυρώθηκε ο δρόμος της με το δρόμο του Ντάνιο, σ’ έναν τόσο επικίνδυνο χρόνο, σ’ έναν τόσο επικίνδυνο τόπο.

Βασισμένος αυτή τη φορά στην προ-αναγεννησιακή Ιταλία, με πολύ διαφορετικό όμως σκεπτικό απ’ ό,τι στο Τigana, ο Kay γράφει ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματά του, με μερικούς από τους πιο ζωντανούς χαρακτήρες που έχει δημιουργήσει ποτέ!

Όσοι απόλαυσαν το Παιδιά του Ουρανού και της Γης σίγουρα δεν πρέπει να χάσουν το καταιγιστικό αυτό μυθιστόρημα, το οποίο λειτουργεί ως prequel του. Όμως, όσοι θέλουν να γνωρίσουν τον Kay στην πιο συνειδητοποιημένη γραφή του, μπορούν να ξεκινήσουν από αυτό το μυθιστόρημα και στη συνέχεια είναι σίγουρο ότι θα αναζητήσουν την εξυπνάδα και την τρυφερότητα του συγγραφέα και στις παλαιότερες δουλειές του…

Aποκτήστε το εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.