Βιβλιογραφία

Ποτάμι Από Αστέρια

Συνεχίζοντας να εξερευνά τον κόσμο της αυτοκρατορίας του Κιτάι, ο Kay το 2013 παρουσιάζει στο κοινό το μαγευτικό Ποτάμι από Αστέρια, τοποθετημένο 400 χρόνια μετά τα γεγονότα του Τα Άλογα του Ουρανού.

Ο Kay εξερευνά την ιστορία μιας αυτοκρατορίας διαιρεμένης σε αντίπαλα κομμάτια, που όλα περικυκλώνουν πεινασμένα έναν καλλιεργημένο αυτοκράτορα που αγαπά περισσότερο τις τέχνες και τον κήπο του παρά τα βάρη της διακυβέρνησης. Σε αυτό το περιβάλλον, ένας παράνομος πρώην στρατιώτης και μια διορατική ποιήτρια συναντιούνται με απροσδόκητους τρόπους. Δραματικά γεγονότα στις βόρειες στέπες έρχονται να αλλάξουν για πάντα την ισορροπία δυνάμεων και να φτιάξουν έναν κόσμο που κανείς δε θα μπορούσε να προβλέψει ποτέ.

Το Ποτάμι Από Αστέρια ακολουθεί, με το δικό του πάντα ευφάνταστο τρόπο, την καταστροφή του Τζικάνγκ και την αρχή των πολέμων μεταξύ των δυναστειών Τζιν και Σονκ, κατά τη βασιλεία των δεύτερων. Πέρα, όμως, από το καθρέφτισμα της Ιστορίας σε αυτόν τον καθαρά φανταστικό κόσμο, η πένα του Kay, με τον τρόπο που μόνο αυτός ξέρει, παρασύρει τον αναγνώστη με τις κομψές περιγραφές της και τους τρισδιάστατους χαρακτήρες.

Το ίδιο το έργο κέρδισε το 2014 το Copper Cylinder Award στην κατηγορία Καλύτερου Μυθιστορήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.