Βιβλιογραφία

Ύζαμπελ

«Όλοι έρχονται από κάπου αλλού.»

Με το Ύζαμπελ του 2007, το δέκατο βιβλίο του, ο Καναδός λογοτέχνης αποφασίζει να επιστρέψει στο συνδυασμό φαντασίας και πραγματικότητας.

Ο Kay μάς μεταφέρει ξανά στη Γαλλία, όμως αυτή τη φορά ταυτόχρονα και στη σύγχρονη και στην αρχαία. Ο δεκαπεντάχρονος Νεντ Μάρινερ συνοδεύει το διάσημο φωτογράφο πατέρα του στην Προβηγκία για τις ανάγκες φωτογράφησης ενός λευκώματος. Άθελά του, ο Νεντ γίνεται μάρτυρας μιας πανάρχαιας ιστορίας, που εκτυλίσσεται στη σύγχρονη εποχή των iPod, των κινητών τηλεφώνων και των πολυτελών τζιπ που διανύουν δρόμους στοιχειωμένους από φυλές Κελτών και λεγεώνες Ρωμαίων. Την παραμονή της κελτικής γιορτής της Μπελτέιν, της ιερής νύχτας των πνευμάτων, όταν στους λόφους καίνε πυρές και τα σύνορα ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και των νεκρών πέφτουν, ο Νεντ μπλέκεται στα δίχτυα μιας διαμάχης που χάνεται στα βάθη των αιώνων.

Το Ύζαμπελ, πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα βιβλία του συγγραφέα, είναι μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία αγάπης, όπου το ιστορικό παρελθόν όχι μόνο εισχωρεί στο παρόν ως ανάμνηση, αλλά διεκδικεί ενεργά μια υπόσταση δική του, ξέχωρη και σεβαστή. Δεν έχουν σημασία τα χρόνια, 2.500, 250 ή 25. Οι σημαντικές ιστορίες μένουν πάντα μαζί μας. Ή, αν φύγουν, αναπόφευκτα επιστρέφουν!

To Ύζαμπελ είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα βιβλία του συγγραφέα. Προτάθηκε για το White Pine Award και πέρασε 5 βδομάδες ως #1 best seller στον Καναδά. Το 2008 κέρδισε το World Fantasy Award στην κατηγορία Καλύτερου Μυθιστορήματος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.